Doorzoek de site
 
Ga snel naar
Een brug naar de toekomst   | Pontes | Sitemap
Kunst en Media-educatie

 

Kunst en Media-educatie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zeeland

Brochure kunstvakken onderbouw

Brochure kunstvakken bovenbouw havo vwo

Teken, schilder, boetseer of dans je graag? Speel je een instrument? Ben je handig met computers?
Kies dan voor onze Kunst- en Media-educatie, want wij hebben behoefte aan jouw talent!

 
 Wat is Kunst en Media-educatie(KM)?
 
Naast de normale lessen Beeldende vorming en Muziek krijg je bij Kunst en Media-educatie lessen aangeboden die gerelateerd zijn aan kunstzinnige activiteiten zoals: beeldende kunst, muziek, toneel, dans, theater, computer graphics, literatuur en architectuur.
 
Op onze school  draaien we inmiddels al 4 jaar Kunst en Cultuurklassen en hebben daar het afgelopen jaar Media-Educatie aan toegevoegd. Dit betekent: o.a. creatief werken met fotografie, met photoshop, filmpjes maken en  de aanleg van een digitaal portfolio. De Kunstvakken lenen zich uitstekend om het normale mediagebruik uit te breiden.
 

Op het VMBO krijg je het 1e leerjaar zowel 1 uur KM als 1 uur Sport en kies je het 2e leerjaar voor KM of Sport. Op Havo/VWO krijg je het 1e leerjaar zowel KM als Technasium aangeboden en mag je het 2e leerjaar kiezen of je KM of Technasium gaat doen.

 

  Lees verder... ...of bekijk een videoweergave van Kunst en cultuur.

                  
Actueel
Praktijkexamen Tekenen Mavo 4 - 2012

Leerlingen hebben in 2 weken (12 lesuren) opdrachten gekregen met het thema "Groen". Ze moesten zich oriënteren en meerdere schetsjes maken. Daarna moesten ze een diepgaander onderzoek plegen en vaststellen aan welke compositie, welk materiaal en aan welke vormgeving ze de voorkeur wilden geven. Vervolgens moesten ze een eindwerkstuk produceren. De beoordeling van het gemaakte werk wordt in eerste instantie weergegeven met punten, max. 50 en wordt door twee docenten bepaald.  Deze scores worden later in een cijfer omgezet nadat de normering bekend is gemaakt.
Praktijkexamen 2012
 
Campus Cultura/Grenzeloos 27 nov. 2012
 
In het kader van de opening van Campus Cultura juni 2013 en de première van de productie Grenzeloos hebben VWO3 leerlingen uit de kunstklassen een aantal PR-filmpjes gemaakt. De opdracht was in Plain English reclame te maken voor Campus Cultura en de theaterproductie Grenzeloos.
  
          
     
   
Meer dan een school
 
 
Agenda
 
©2011 Pontes Pieter Zeeman - Alle rechten voorbehouden
| Pontes | Sitemap | Inloggen