Doorzoek de site
 
Ga snel naar
Een brug naar de toekomst   | Pontes | Sitemap
Metalektro

Binnen de afdeling Techniek & Design zijn er twee keuzes: Bouwen, Wonen & Interieur en Metalektro.
  
Metalektro staat voor Metaal en Elektrotechniek. In deze twee vakrichtingen worden de basisvaardigheden behan-deld. Bij Metaal komen de volgende onderwerpen aan bod: technisch tekenen met het programma Autocad of Solid Works, draaien, frezen, zagen, vijlen lassen ( TIG, MIG/MAG en elektrode ). Bij Elektrotechniek moeten we denken aan het aanleggen van een huisinstallatie, meten met de Multimeter, het leren begrijpen en opbouwen van relaisschakelingen, aansluiten van een driefasen motor en het programmeren van de Easy-relais.
 
Voor de hele afdeling Techniek & Design geldt dat veiligheid voorop staat. Daarom hechten we sterk aan het dragen van beschermende kleding en gehoorbescherming of veiligheidsbrillen wanneer er aan de machines gewerkt wordt. De leerlingen hebben allemaal hun eigen werkbroek en dragen daarboven hun polo-shirt met korte of lange mouwen in duidelijk herkenbare kleur.
 
De methode waar we mee werken is Techniek op maat. Hierin werkt de leerling zo zelfstandig mogelijk en wordt aan de hand van duidelijke instructies en kleine stapjes verder geholpen. Omdat ook Bouwen, Wonen & Interieur hier mee werkt, is het voor de leerlingen mogelijk om ook eens een ander onderdeel van Techniek & Design te bestuderen, wanneer daar ruimte voor is.
 
Vanaf het schooljaar 2012/2013 is de hele Techniekafdeling één grote overzichtelijke ruimte, en lopen er altijd minimaal twee docenten.

Naast de uren die de leerlingen op school doorbrengen, zullen zij ook stage lopen bij een bedrijf wat aansluit bij hun interesse. Het zoeken van een bedrijf, het solliciteren en schrijven van een brief doet de leerling allemaal zelf. In het derde leerjaar zal dat een zogenaamde snuffelstage van twee weken zijn, en in het vierde leerjaar gaat de leerling elke dinsdag van de week naar een bedrijf. Dit heet de lintstage. Tijdens de stage houdt de leerling een dagverslag bij en na afloop maakt hij/zij een stageverslag en houd voor de rest van de groep een presentatie. Natuurlijk wordt er ook een bedankbrief gestuurd aan het bedrijf na afloop.
 

Meer dan een school
 
 
Agenda
 
©2011 Pontes Pieter Zeeman - Alle rechten voorbehouden
| Pontes | Sitemap | Inloggen