Doorzoek de site
 
Ga snel naar
Een brug naar de toekomst   | Pontes | Sitemap
Horeca, toerisme en voeding

Wil je later gaan werken in een bakkerij, de horeca of het toerisme, dan is dit de afdeling voor jou. Wij bieden consumptief breed aan met de onderdelen koken, serveren, brood en banket.

In de praktijklessen brood / banket krijg je onder andere te maken met het bakken van brood, gebak en koekjes. Bij horeca leer je serveren en het maken van een driegangen menu. Natuurlijk krijg je ook theoretische lessen. Hierbij kun je denken aan warenkennis, hygiëne, glazenkennis enz.

De school heeft een eigen restaurant waar we op de donderdagavond gasten ontvangen. Dit kunnen ouders of opa en oma zijn, maar ook andere mensen uit de omgeving. Voor de gasten bereid je samen met medeleerlingen een driegangen menu of je staat in het restaurant om de gasten te ontvangen en te bedienen.
 
Als school werken we ook mee met evenementen zoals Aemstie Alive waar we met andere vrijwilligers de oudere mensen van het eiland een onvergetelijke dag bezorgen. We verzorgen een maaltijd in het restaurant voor bewoners van de Cornelia. We assisteren bij grote manifestaties bij ons op school en we verzorgen recepties, je kunt hierbij denken aan de diploma-uitreikingen. Je leert samenwerken wat heel belangrijk is in dit beroep. Je kunt natuurlijk ook uitstromen naar andere beroepen zoals bijvoorbeeld economie en uniforme beroepen.

Onze afdeling neemt ook deel aan de Culinaire Academie Zeeland (CAZ),  de plaats voor jongeren die weten dat ze een carrière in de keuken, het restaurant of in de bakkerij willen en hier zo snel mogelijk mee aan de slag willen. Praktijkgericht, geschikt voor gemotiveerde leerlingen met talent, creativiteit en passie voor de horeca of de bakkerij. 

Zeeland heeft, voor de grootte van de provincie en het aantal inwoners, opvallend veel sterren restaurants en is goed vertegenwoordigd met meerdere Zeeuwse koks in de Top 100 Chef koks van de wereld. Een belangrijke bron van inkomsten in Zeeland is de Toerisme branche en de provincie kent een groot aantal verschillende streekproducten. Hierdoor is er een grote behoefte aan goed opgeleide Horeca medewerkers die ook bekend zijn met de Zeeuwse streekproducten. Gelijktijdig heeft de Zeeuwse regio te kampen met een terugloop in potentiele leerlingen door vergrijzing. 

Reden voor vier Zeeuwse consumptieve VMBO opleidingen en twee Zeeuwse MBO Hotel- en Bakkerijscholen om de handen ineen te slaan en een soort vakcollege voor eten en drinken op te richten. Gepassioneerde docenten die regelmatig met elkaar overleg plegen en hun lessencyclussen op elkaar hebben afgestemd leiden de leerlingen op praktische wijze op. Regelmatig vinden er activiteiten plaats, zoals workshops of meeloopdagen, waarbij zowel VMBO leerlingen als MBO studenten in opleiding betrokken zijn. 

Lees en kijk verder op de website van de Onderstaande video geeft een goede impressie van de op Pieter Zeeman
gehanteerde werkwijze. Met nadruk wordt vermeld dat deze video niet op
Pieter Zeeman is opgenomen.
                                                           


 
Meer dan een school
 
 
Agenda
 
©2011 Pontes Pieter Zeeman - Alle rechten voorbehouden
| Pontes | Sitemap | Inloggen