U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Details van het artikelDe vlag uit bij de afdeling praktijkonderwijs

 
 
Bij de afdeling praktijkonderwijs van Scholengroep Pontes, locatie Pieter Zeeman in Zierikzee kan de vlag weer in top voor vier leerlingen die de entreeopleiding hebben gevolgd en het diploma MBO 1 hebben behaald. Met het diploma hebben de leerlingen recht op toelating tot een MBO 2 opleiding bij bijvoorbeeld Scalda. 

De entreeopleiding is vooral geschikt voor leerlingen die voorkeur geven aan een meer praktische en ook nog korte route naar het MBO.

In 9 maanden tijd worden, in samenwerking met het Kellebeek College in Bergen op Zoom (in de persoon van teamleider Wil van Boven), goede resultaten bereikt.

Niet alle leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs kiezen voor een vervolgopleiding, maar zien het MBO 1 diploma als een mooi eindresultaat. Zij besluiten om aan de slag te gaan bij een werkgever, aangevuld met vakgerichte opleidingen.

Ook dit jaar is bij de afdeling weer sprake van 100% positieve uitstroom naar werk en/of een vervolgopleiding, iets wat als opvallend wordt beschreven door de Inspectie van het Onderwijs. 

Het stijgende aantal inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar in de brugklas van de afdeling praktijkonderwijs onderstreept dat de belangstelling voor de afdeling in Zierikzee groeiende is. 

Voor meer informatie:
Max de Rave
coördinator praktijkonderwijs
bereikbaar op 06-10953085


Terug