U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Details van het artikelLiteratuurvertaalwedstrijd Duits

Op woensdag 17 mei was de uitreiking voor de literatuurvertaalwedstrijd! De leerlingen die aan de wedstrijd hebben meegedaan kregen een tekst van de Oostenrijkste schrijfster: Vea Kaiser. In dit autobiografische verhaal laat Vea Kaiser zien, hoe haar jeugd was, in een Nederoostenrijks dorp. Het verhaal gaat over het hevige verlangen om vooral niet te worden als haar dorpsgenoten. Zij wilde niet worden beheerst door ’zandbakkoningingen en de maffia van de tennisbaan‘, en al helemaal niet eindigen op tupperwareparty‘s.

Bij de prijsuitreiking was ook Vea Kaiser aanwezig, waar zij, samen met de winnaar het verhaal nog eens heeft voorgedragen. Hierin gaf zij aan, inmiddels 28 jaar, af en toe een tupperwareparty wel leuk te vinden.

Voor onze school hebben 4 leerlingen meegedaan. Ilse Dirkzwager kreeg de brief dat zij van de 80 inzendingen over heel Nederland, bij de laatste 15 zat. En met trots kan ik zeggen dat Ilse Dirkzwager de tweede prijs heeft binnengesleept! Als prijs heeft Ilse een drieweekse taalcursus in München gewonnen!

Sebastian Akkerman

Zie ook:
https://duitslandinstituut.nl/agenda/4908/25e-duits-nederlandse-vertaalwedstrijd 

Terug