Doorzoek de site
 
Ga snel naar
Een brug naar de toekomst   | Pontes | Sitemap
Leerlingen in het nieuws

Uit: Ons Eiland Schouwen-Duiveland

24 feb 2011
Door: Anneke Flikweert

Rebel 96 hoopt op plaats in finale

ZIERIKZEE - Het laatste weekend van februari wordt spannend voor 5 scholieren van Pontes Pieter Zeeman. Ze staan dan namelijk als de rockband 'Rebel 96' in de regionale finale van PopSport. 
 

Foto Marieke Mandemaker
Boven Nino van de Werken, Maarten van Sorge
en Jack Kostense, onder Bart van Dijke en Fabien Jenny.


Stel je hebt een gitaar en je maakt graag muziek. Zo ging dat bij de 14-jarige Nino van de Werken uit Zierikzee. In het najaar van 2010 vroeg zijn docente Karin den Haan hem of hij niet mee wilde doen aan PopSport; een coachingsproject voor jonge solisten en bands. Nino, die in het tweede jaar van de Kunst en Cultuurklas van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee zit, overlegde met zijn ouders en besloot de uitdaging aan te gaan. Jack Kostense werd zijn manager. Nino en Jack volgden de bijbehorende workshops en Nino kreeg veel complimenten als gitarist.

Talentenjacht.
Toch viel het niet mee om in je eentje op het podium te staan en Nino kreeg het advies een band om zich heen te vormen. Samen met drummer Maarten van Sorge deed hij in december 2010 mee aan de talentenjacht Hooi!koorts. De recensie: '.. Nino laat horen dat een diversiteit aan rockstijlen hem gemakkelijk afgaat. Instrumentale muziek, nog zonder enige vorm van presentatie, maar met een aanstekelijke uitstraling en bevlogenheid. Met een schijnbaar natuurlijk gemak strooit hij zijn eigen arrangementen de zaal in.'

In januari 2011 werd Rebel 96 uitgebreid met twee schoolvrienden en leeftijdsgenoten: Bart van Dijke als bassist en Fabien Jenny als toetsenist. Sinds die tijd wordt er wekelijks hard geoefend om er echt te stáán in de regionale finale van Popsport. "Ik ben geboren in 1996 en ik houd ervan mijn eigen dingen te doen," verklaart Nino de bandnaam Rebel 96. Zenuwachtig worden ze pas in de laatste week, denken de bandleden. "We hebben best veel geoefend; we spelen zaterdag twee nummers en die hebben we in de afgelopen weken opgenomen, dus die zitten er wel goed in."

PopSport
PopSport is een educatief project, waarin jongeren van 13 tot 18 jaar samen met hun management deel nemen aan een coachingstraject en workshops, ook het management (vrienden, klasgenoten) speelt een belangrijke rol in het ontwikkelingstraject. Bij PopSport gaat het niet zozeer om hoe goed je bent, maar vooral om de ontwikkeling die je als (band)team doormaakt. De deelnemers worden in het hele traject gevolgd door een driekoppige jury: Justin Faasse (3voor12), Marc Maquelin (programmeur podium De Piek/De Cultuurwerf) en Tonnie Dieleman (algemeen directeur podium De Spot).

Meer dan een school
 
 
Agenda
 
©2011 Pontes Pieter Zeeman - Alle rechten voorbehouden
| Pontes | Sitemap | Inloggen