U bent hier:   Actueel > In het nieuws...
  |  Inloggen

Details van het artikelSchooltoneelstuk: Een korte impressie

 

Het toneelstuk: De verbannen kunstenares

 

Nienke Zelenburg kan het niet goed vinden met haar collega’s op de school waar zij werkt. De docenten die slechts bezig zijn met hun salaris, hun status en promotie, staan in alles lijnrecht tegenover Nienke die zich vooral inzet voor de leerlingen. Vooral rector Hanna de Vegt heeft een vreselijke hekel aan Nienke en zij wil haar het liefst ontslaan.

Om haar baan te beschermen en vooral ook om de leerlingen de mogelijkheid te geven hun verborgen talenten te uiten, organiseert mevrouw Zelenburg een schooltoneelstuk. Samen met een doorgedraaide schrijfster, een verliefde conciërge, een wereldberoemde regisseuse en nog meer andere crewleden maakt ze zich klaar voor de voorstellingen van het sprookje ‘De verbannen kunstenares’, waarin leerlingen van de school, pubers uit alle categorieën, de rollen vervullen.

Maar dan gebeurt er iets in het schoolbestuur waardoor de baan van mevrouw Zelenburg baan en dus ook het schooltoneelstuk gevaar lopen. Zal het uiteindelijk lukken om toch de voorstellingen van ‘De verbannen kunstenares’ op te voeren, of is het iemand anders die wordt verbannen en heeft het sprookje dus geen leuk einde?

  • De voorstellingen zijn op woensdag 29 en donderdag 30 maart, aanvang 19:30 in het auditorium van Pontes Pieter Zeeman.

  • Kaartjes: € 5,-

  • Kaartverkoop aan de kassa of reserveren via deze link (Bij reserveren krijgt u € 1,-korting op uw kaartje).

 

 


Terug