U bent hier:   Actueel > In het nieuws...
  |  Inloggen

Details van het artikelStoring Magister 6 opgelost

 
Gebruikers hebben de afgelopen week hinder ondervonden van een storing in de webversie van Magister 6 voor docenten, leerlingen en ouders. We hebben vanmorgen op de storingspagina aangegeven dat Magister 6 weer zonder problemen functioneert. Doordat deze storing meerdere oorzaken had, heeft de oplossing helaas langer op zich laten wachten dan normaal. Daarvoor bieden we u onze welgemeende excuses aan.

De oorzaak bleek een combinatie van een storing in de databases van een aantal scholen, verkeer dat door een app van een derde partij werd gegenereerd en een toename van eigen verkeer vanuit nieuwe functionaliteit in Magister. Deze problemen zijn inmiddels verholpen door een update van de app van een derde partij, het bijschakelen van hardware en het aanpassen van ons eigen verkeer.

Tevens zijn aanvullende maatregelen genomen. Er is inmiddels extra monitoring gerealiseerd om sneller en gerichter inzicht te krijgen in situaties als deze. Hierdoor kunnen we in de toekomst eerder schakelen en hiermee de gevolgen voor de gebruikers voorkomen of minimaliseren.

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

SchoolMaster BV


Terug